HI, IK BEN ARNO

Ik ben Arno Bosch, de eigenaar van Bosch Horse Supplies, een jong en dynamisch bedrijf waar service hoog in het vaandel staat. Zelf ben ik actief ruiter in de spring- en dressuursport. Ik ben begonnen als 16-jarige jongen in de zadelbranche en heb mij gespecialiseerd in het aanmeten en repareren van zadels. Mijn ervaring is groot als zadelmaker en ik verricht vrijwel alle reparaties zelf. Door de jaren heen, heb ik mijn ervaring opgedaan bij gerenommeerde zadelmakers en mijn eigen technieken verbeterd. Door continue up to date te blijven van de hedendaagse technieken die worden gebruikt in de tuigage en zadels, kan ik voor vrijwel elke discipline alle voorkomende reparaties zelf uitvoeren. Ik wil voor ieder paard een geschikt zadel vinden of het nu tweedehands is of nieuw.

Of uwe huidige zadel aanpassen is ook zeker een mogelijkheid.

GESCHIEDENIS BOSCH HORSE SUPPLIES

Bosch horse supplies is ontstaan uit passie voor het paard en Arno Bosch is de eigenaar en is zijn carrière begonnen op 16 jarige leeftijd bij Daaleman, daar heb ik het vak geleerd. Het maken van zadels vond ik echt leuk om te doen, maar ik wilde meer. Helaas kon dat in die tijd niet bij Daaleman. Daardoor heb ik de volgende stap gezet en ben ik bij een ruitersport winkel gaan werken waar ook zadels verkocht werden. Ze verkochten daar verschillende merken, dus voor ieder paard een zadel. Mijn functie daar was de reparatie van zadel en tuigage en verkoop van zadels. Toen ging het toch ook wel kriebelen om toch voor mij zelf te gaan beginnen. Op een gegeven moment kwam ik Herman tegen van de Countrymill. We hadden een paar keer gepraat en hij wilde mij wel voor een aantal dagen in dienst nemen in zijn nieuwe winkel met zadelmakerij en daarnaast mocht ik ook voor mij zelf beginnen. Zo is Bosch Horse Supplies ontstaan. 

VISIE

De visie van Bosch horse supplies is; Respect voor de anatomie van paard en ruiter begint binnen in het zadel, bij de boom. Het is van buitenaf niet zichtbaar, maar is het meest bepalend voor een goede pasvorm. De boom is het frame waar het zadel om heen is gebouwd. Eerste vereiste is dat de boom de vorm van de paardenrug respecteert. In onze visie kun je een zadel alleen optimaliseren door de juiste boom zonder kussens op de rug van het paard te meten. Wij doen dit door middel van een BTM-meting, dit staat voor Bare Tree Measurement en is de basis voor een goed passend zadel voor het paard.

De kussens van het zadel zorgen voor de balans van de ruiter en het dempen van de bewegingen tussen paard en ruiter. Net als de boom worden ook de kussens op maat gemaakt voor het paard.

Vaassen, Nederland

06 542 661 52

– 6 dagen per week via Whatsapp en telefonisch bereikbaar –